Stå på jobben? Hvordan skal jeg da få gjort jobben min! Jeg får jo vondt bare jeg står rett opp og ned noen minutter! Ja, det er du ikke alene om. Men vi snakker ikke om å gå fra den ene ytterligheten til den andre.

Stå på jobben i passende intervaller

Hvis du står på flate gulvet en hel dag, kan du faktisk forbrenne like mange kalorier som med en times kondisjonstrening. Men å stå så lenge er temmelig urealistisk for de fleste av oss. Heldigvis er det heller ikke er nødvendig. Det viktige er å komme opp av stolen og stå på jobben i passende intervaller gjennom arbeidsdagen.

Langvarig stillesitting har sin pris

Stillesitting betyr lite muskelaktivitet og som regel mange feilstillinger. Over tid fører dette gjerne til:

  • mer fettinnhold i blodet
  • mer fett på kroppen
  • dårligere blodomløp
  • smerter i nakke, skuldre og rygg – og i neste omgang, skader

Står du derimot på et egnet balansebrett, stimuleres kroppen slik at alt dette unngås. Å stå på denne måten og jobbe er også langt mer givende enn bare å stå på flate gulvet. Særlig når balansebrettet er designet for nettopp å kunne stå på jobben og få jobben gjort.

Spesielt designet for kontorarbeid

«Oppogstå» er et spesielt designet balansebrett for kontorarbeid. De første gangene du bruker balansebrettet vil du selvsagt tenke en del på balanse og bevegelser. Du vil fort oppdage at det er lett både å stå helt stille og å gjøre små bevegelser uten å miste konsentrasjonen om arbeidet.

«Jeg merker godt at kjernemuskulaturen «jobber» når jeg står på brettet.»

Mikrobevegelser på autopilot 

De små mikrobevegelsene kroppen din utfører mens du jobber stående på balansebrett, for eksempel ved et regulerbart arbeidsbord, gir en rekke viktige fordeler:

  • nakken, bena og ryggen avlastes
  • kjernemuskelaturen stimuleres
  • hjertet stimuleres
  • hjernen stimuleres
  • konsentrasjon bedres

Også forbrenningen og blodsirkulasjonen økes slik at du unngår å legge på deg og få høyt blodsukkernivå. Det er også et annet aspekt vi gjerne vil nevne til slutt, nemlig at rytme bidrar til konsentrasjon.

Rytme gir ro og konsentrasjon

Vi har jo opplevd det alle sammen. Rytmen i sang og musikk bidrar til innlevelse. Vi er med, vi kommer inn i en flyt som stimulerer oss. Og hva er så innlevelse om det ikke nettopp er konsentrasjon?

Etter hvert som du venner deg til å stå på jobben på vårt spesialdesignede balansebrett finner kroppen sin rytme i forhold til ørsmå og mindre ørsmå bevegelser. Konsentrasjonen stimuleres og du får jobben unna.

Så tenk etter: Hvor mye rytme blir kroppen din utsatt for hvis du bare blir sittende der?

Her er noen linke du kanskje kan ha nytte av:

Visste du forresten at det er temmelig vanskelig å forske på skader på grunn av stillesitting på jobben? Forskningen til nå har slitt med metodikken og motstridende funn er ofte funnet. Her er også en artig artikkel om nettopp det med rytme og mikrobevegelser.

Fikk du lyst til å prøve vårt balansebrett, Oppogstå? Du kan låne det uforpliktende i 2 uker.